دین اسلام خاتَم ادیان و پیامبر اکرم حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آخرین پیامبران الهی است: «و لکن رسول الله و خاتم النبیین؛
.ولی رسول خدا و خاتم و آخرین پیامبران است.»، دین او کامل است: «الیوم اکملت لکم دینکم؛
.امروز دین شما را کامل کردم.»، و تنها دین اسلام برگزیده و مورد رضایت خداوند متعال از زمان پیامبر اکرم حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) تا قیامت میباشد: «و رضیت لکم الاسلام دینا؛
.و اسلام را به عنوان آئین (جاودان) شما پذیرفتم.». هر کس بجز آن دینی داشته باشد از وی پذیرفته نیست: «و من یبتغ غیر الاسلام دیناً فلن یقبل منه و هو فی الآخره من الخاسرین؛
و هر کس جز اسلام (و تسلیم در برابر فرمان حق) آیینی برای خود انتخاب کند، از او پذیرفته نخواهد شد، و او در آخرت، از زیانکاران است»، خداوند تمام برنامههای لازم را برای سعادت انسان در دنیا و آخرت فرو فرستاده و هر آنچه بشر بدان نیاز دارد در کتاب آسمانی، قرآن، بیان کرده است: «و نزلنا علیک الکتاب تبیاناً لکلّ شیء؛
.و ما این کتاب (آسمانی) را بر تو نازل کردیم که بیانگر همه چیز است،.» ، آن کتاب از هیچ چیز فروگذار نکرده است: «و لا رطب و لا یابس الا فی کتاب مبین؛
.و نه هیچ تر و خشکی وجود دارد جز اینکه در کتاب آشکار (در کتاب علم خدا) ثبت است»، انسان به مقتدا و راهبر پیامبر و امام معصوم نیاز دارد تا آن برنامهها را برای وی تبیین کند: «و یعلمهم الکتاب و الحکمه؛
.و کتاب و حکمت بیاموزد،.»، حکومت از آن خداست، هیچ کس بر دیگری حق اطاعت ندارد مگر آنان که خداوند اختیار دهد: «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم؛
.اطاعت کنید خدا را و اطاعت کنید پیامبر خدا و صاحبان امر را،.» پیامبر و ائمه معصومین (علیهمالسّلام) بر تمام شؤون انسان به اذن خداوند حکومت و ولایت تشریعی و تکوینی دارند: «الست اولی بکم من انفسکم؟؛
آیا من از خود شما به نفوستان اولی نیستم».
اگر در مورد شانی از شؤون اجتماعی، ی، اقتصادی، خانوادگی و غیر آن حکمی نمایند، دیگران حق سرپیچی ندارند:«و ما کان لمؤمن و لا مؤمنه اذا قضی الله و رسوله امراً ان ی لهم الخیره من امرهم؛
هیچ مرد و زن با ایمانی حق ندارد هنگامی که خدا و پیامبرش امری را لازم بدانند اختیاری از خود (در برابر فرمان خدا) داشته باشد،.». آنان که از احکام و قوانین الهی سرپیچی کنند فاسق و یا کافرند: «من لم یحکم بما انزل الله فاولئک هم الکافرون؛
.و آنها که به احکامی که خدا نازل کرده حکم نمیکنند کافرند»
پیامبر و امیرالمؤمنین و امام حسن (علیهالسّلام)، حکومت تشکیل دادند و دیگر امامان معصوم (علیهمالسّلام) اگر میتوانستند حکومت به پا میداشتند. اصول فوق، علاوه بر اینکه آیات قرآن و کلمات معصومین (علیهمالسّلام) بر آن دلالت دارد، میان همه مسلمانان ضروری است. تنها در کلیت اصل اخیر و شمول آن در مورد امامان، اهل سنت تشکیک دارند ولی آن اصل نیز در میان شیعیان ضروری است.
درباره این سایت